Preşedintele Partidului Naţional Liberal , Crin Antonescu, a declarat marţi, la TVR, că "PSD rămâne, pentru bună vreme, principalul adversar politic" al formaţiunii pe care o conduce, subliniind că nu există nicio şansă de întoarcere la USL.

El a menţionat, totodată, că nu exclude o posibilă colaborare cu forţele de dreapta, menţionând, însă, că cel puţin deocamdată acest lucru nu reprezintă o prioritate.

"Prezidenţialele reprezintă miza majoră pentru noi. (...) Alegerile europarlamentare sunt o probă eliminatorie, pentru că un scor de peste 20-25%, cât reprezintă ţinta noastră, ne poziţionează în turul al doilea cu şanse", a spus Crin Antonescu, reiterând angajamentul că va demisiona de la conducerea PNL dacă nu va fi atins acest prag.

În cadrul emisiunii difuzate pe TVR 1, Crin Antonescu a mai spus că Victor Ponta ar trebui să fie"serios", să renunţe la "tertipuri"de campanie, să accepte realitatea politică şi să nu mai întreţină 'iluzia' fostului USL, reamintindu-i că liberalii au ales să meargă mai departe fără PSD.