Mihai Sturzu, preşedintele TSD, este următoarea victimă din partidul de guvernământ, după Radu Mazăre, care este apostrofat de Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România. Sturzu a postat pe contul de Facebook o fotografie cu mareşalul Ion Antonescu.

Iată scrisoarea adresată de MCA România, prin fondatorul Maximilian Marco Katz, liderului TSD Mihai Sturzu:

„În atenţia Dlui MIHAI STURZU
Preşedinte TSD

Stimate Domnule Sturzu

În urmă cu câteva zile ÎCCJ a emis o hotărâre conform căreia paginile Facebook sunt platforme media (online) publice.

În acest context, Dvs distribuiţi, pe pagină Dvs de Facebook, imaginea Mareşalului Ion Antonescu care, pentru unii este erou naţional dar pentru noi este un criminal de război sub conducerea căruia 280000 de evrei au fost înjosiţi, batjocoriţi, torturaţi, omorâţi singura lor vină fiind faptul că s-au născut evrei. Funcţia pe care o deţineţi în PSD vă obligă să cunoaşteţi legislaţia în vigoare. Astfel ar fi trebuit să ştiţi că Dvs, prin găzduirea şi afişarea imaginii respective şi a mesajului alăturat, încălcaţi legislaţia în vigoare. Mai mult de atât, mesaje postate pe pagina Dvs, prin care aţi fost atenţionat asupra situaţiei generate, au fost, până în prezent, ignorate.
 
Faptul că ignoraţi aceste mesaje de avertizare indică faptul că Dvs. menţineţi, în mod deliberat, starea care contravine legislaţiei în vigoare.
 
Întrebarea este: sunteţi cu adevărat un admirator al Mareşalului Ion Antonescu sau sunteţi o altă victimă a ignoranţei cu privire la Holocaustul evreilor din România?
 
Oricare ar fi răspunsul, Dvs vă faceţi vinovat de încălcarea legii.
 
Vă solicităm să corectaţi situaţia fără întârziere. Nu promovaţi imagini şi mesaje al criminalilor de război. Nu promovaţi simboluri şi mesaje fasciste, legionare, naziste, etc. Nu promovaţi imaginile şi mesajele antisemiţilor şi a rasistilor care discriminează oameni din considerente etnice, religioase, orientare sexuală, etc. Ţineţi seama că Dvs sunteţi un formator de opinii şi un tânăr lider politic care se adresează tuturor tinerilor din PSD. Ca atare exercitaţi-vă responsabilităţile şi obligaţiile care vă revin cu atenţie.

Învăţaţi din cazurile Şova şi Mazăre ce înseamnă ignoranţa în cea ce priveşte Holocaustul, suferinţa evreilor din România, regimul fascist, pro-nazist, al Mareşalului Ion Antonescu.   
 
Numai din cauza faptului că sunteţi tânăr şi fără experienţă nu ne adresăm, pe această temă, Procurorului General al României“.

 

Reacţia lui Sturzu

Mihai Sturzu a reacţionat la semnalul Centrului MCA România. „Abia acum am vazut postarea respectiva. Am sters-o si am rugat si autoarea sa scoata numele meu de acolo. Va multumesc pentru atentionare“, a postat el pe contul său de Facebook, în noaptea de joi spre vineri.

Alt lider PSD, Radu Mazăre, a fost iertat de plângerea penală înaintată recent de Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România. Primarul Constanţei fusese taxat pentru apariţia publică, după alegeri, cu o tunsoare şi o mustăcioară-muscă á la Adolf Hitler.