Ultimatumul pe care Vasile Blaga i l-a dat, luni, Elenei Udrea stârneşte reacţiile mai multor lideri PDL. Deşi, unii democrat-liberali se feresc să se pronunţe cu privire la posibila excludere din partid a fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea primeşte critici dure din partea colegilor săi.

Cu zece zile înainte de Colegiul Director în care se va discuta posibilitatea excluderii din PDL a Elenei Udrea şi a susţinătorilor acesteia care sunt acuzaţi că sabotează din interior partidul prin racolările pe care le fac în teritoriu pentru Partidul Mişcarea Populară, conducerea democrat-liberală strânge laţul în jurul grupării fostului ministru. Practic, Elena Udrea este somată să-şi schimbe radical atitudinea faţă de conducerea PDL, transmiţându-i-se în mod voalat că cea mai bună variantă la care ar putea apela este demisia de onoare.

"Trebuie să ia o decizie cu privire la ce doreşte, la unde îi este locul. Fie doreşte să rămână în PDL, fie să plece în altă parte. Nu poţi fi membru PDL şi să racolezi membri pentru o altă formaţiune politică. Este vorba despre o elementară coerenţă. Deci, trebuie să ia o decizie, rămâne în PDL, se duce în Mişcarea Populară sau în altă parte. Eu sunt sceptic că va lua o astfel de decizie, însă dacă doamna Udrea crede că poate face acest joc la infinit, se înşală", a declarat vicepreşedintele PDL, Radu F. Alexandru.

Deşi nu o nominalizează în mod direct pe Elena Udrea, prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, are o teză similară cu privire la comportamentul fostului candidat la şefia partidului. "Mesajul pentru toţi militanţii PDL este: 'Zece vieţi dac-aş avea, tot în PDL aş sta!'. Suntem un partid în reorganizare care se pregăteşte serios pentru următoarea competiţie electorală. Oricine poate contribui la acest efort este bine-venit. Nu avem în PDL membri de rangul întâi şi membri de rangul al doilea. Cine nu mai e cu sufletul alături de acest partid, la greu, poate să aleagă un alt drum. Nu poţi să critici nedrept, într-una, din interiorul PDL. În ceea ce priveşte conducerea de 'perdanţi', le reamintesc acuzatorilor ca am candidat într-un colegiu "roşu" de 23 de ani şi am luat 34%, fără sa am un aparat de partid în spate, specific unui fief "portocaliu". Nu am candidat intr-un colegiu călduţ, asigurat, în care alţii să munceasca pentru mine", a declarat Andreea Paul.

Prim-vicele democrat-liberal afirmă de asemenea că PDL "nu poate fi preluat prin uşa din dos", făcând trimitere şi la rezultatele slabe pe care organizaţia Bucureşti le-a avut sub conducerea Elenei Udrea.

Alţi lideri PDL nici nu au vrut să audă de subiectul excluderii Elenei Udrea. Prim-vicepreşedintele Liviu Negoiţă şi secretarul general Gheorghe Flutur au răspuns că nu vor să facă niciun comentariu cu privire la fostul ministru al Dezvoltării. Evaziv s-a dovedit a fi şi Ioan Oltean, preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud afirmând pe un ton împăciuitor că ar fi nevoie de o "discuţie foarte serioasă între Vasile Blaga şi Elena Udrea".

Situaţia Elenei Udrea în PDL va fi discutată oficial la Colegiul Director care va avea loc în 17 august, la Baia Mare.