Mediul politic, şi nu numai, a aşteptat ca fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, să îşi exprime punctul de vedere privind competiţia pentru turul doi al prezidenţialelor.

Potrivit siteului psnews.ro, Crin Antonescu a explicat care este relaţia cu Klaus Iohannis şi de ce refuză să îi fie alături în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

Antonescu a declarat că opiniile şi viziunile lui Klaus Iohannis sunt diferite de lucrurile pe care el le-a susţinut de-a lungul timpului, făcând referire şi la evenimentele din vara anului 2012 cand se discuta de aplicarea proiectului USL, motiv pentru care ar fi un partener nepotrivit pentru Iohannis.

Este o relaţie normală, nu e o relaţie de conflict, nu e nici o relaţie apropiată, în sensul că eu nu particip la actualul proiect. Asta nu înseamnă că am ceva împotrivă să iasă preşedinte. Am spus şi în 2004 că domnul Năstase nu este varianta bună pentru România. Dar nu m-a văzut nimeni în campanie cu domnul Băsescu, nu împărtăşeam, cum nu împărtăşeşc nici acum, stilul, tipul de proiect. Mai sunt câteva lucruri: în toţi aceşti ani, dintre care câţiva petrecuţi cu Klaus Iohannis şi luând câteva decizii importante prin consultare apropiate cu Klaus Iohannis, eu şi cei din PNL am dus nişte bătălii pentru o cauză în care am crezut. În proiectul şi discursul lui Iohannis, inclusiv cu privire la întâmplările din 2012 şi raportarea la anumite concepte şi realităţi din politica românească sunt schimbate. Pentru mine nu s-au schimbat şi, ca atare, aş fi un partener neadecvat” a declarat Crin Antonescu.

Acesta a făcut referire şi la alianţa pe care PNL o are cu PDL, afirmând că lucrurile trebuiau să ia o altă turnură.

„Nu putem să ne numim PNL şi să cântăm verde-nrourat. Asta nu merge. Ori una, ori alta”, a mai spus Antonescu.