Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, la Gura Humorului, că, din cei 11 primari liberali în funcţie din capitalele de judeţ, 10 vor candida din nou, afirmând că Emil Boc, primariul municipiului Cluj-Napoca, este unul dintre aceştia.

"Chiar dacă mai aşteptăm în multe zone candidaturi, pentru că ne interesează candidaturi câştigătoare, din cei 11 primari în funcţie din capitalele de judeţ, 10 vor candida din nou, dar avem pentru restul un număr de 134 de candidaţi, ca peste tot vom desemna la nivel naţional case de sondare de comun acord", a declarat Vasile Blaga, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional.

Întrebat despre situaţia candidaturilor înscrise pentru primăria municipiului Cluj-Napoca, Vasile Blaga a declarat că Emil Boc şi-a înscris candidatura şi a mai spus că este convins că va câştiga Primăria.

"Domnul Emil Boc şi-a transmis în scris, olografă, candidatura, la Bucureşti. Este menţionată între cele 10 din 11. Sunt convins că va câştiga Primăria", a declarat Blaga.

Copreşedintele PNL a mai afirmat că din cei 23 de primari PNL în funcţie în municipii, altele decât cele reşedinţă de judeţ, vor mai candida 19, precizând că pentru aceste funcţii s-au înscris în total tot 134 de candidaţi.

Blaga a mai afirmat că partidul are primari în funcţie în 76 de oraşe, dintre care 70 vor candida din nou la alegerile locale din 2016.

Potrivit lui Vasile Blaga, în competiţia internă a partidului, pentru restul primăriilor, în toată ţara, s-au înscris 292 de candidaţi.

Liderul liberal a mai spus că partidul a convenit şi asupra regulamentelor interne ale PNL, care vor fi adoptate la Colegiul Director, programat pentru luna septembrie.

De asemenea, liberalii au stablilit, în cadrul BPN, atribuţiile care revin vicepreşedinţilor regionali ai PNL.

Întrebat dacă PNL îşi menţine poziţia privind traseismul politic sau va lua în calcul posibilitatea să deschidă uşile unor candidaţi de la alte partide, Vasile Blaga a afirmat că "trebuie analizat de la caz la caz lucrurile acestea".

"Noi nu am fost niciodată adepţii traseismului politic. Sunt situaţii în care colegi de-ai noştri din diverse motive s-au declarat independenţi, nu au mers spre alte partide şi am spus şi astăzi că dacă doresc să se înscrie în partid şi au şanse trebuie analizat de la caz la caz lucrurile acestea", a mai afirmat Vasile Blaga.