Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost citat să se prezinte la DNA, luni după-amiază, anunţul fiind făcut chiar de către liderul liberal, care a precizat că nu ştie motivele pentru care a fost "invitat"
"Astăzi mă voi abate de la programul obişnuit, nu particip la nicio întâlnire cu alegătorii, nu particip la nicio emisiune, nu mă întâlnesc cu specialişti independenţi pentru finalizarea programului pentru bucureşteni, astăzi am aflat că trebuie să fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Aştept curios să aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat", scrie Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.
În 27 februarie, fostul premier Victor Ponta susţinea, într-o postare pe Facebook, că liberalul Ludovic Orban, pe vremea când era ministru al Transporturilor, a semnat documente în cazul şoselei Transalpina care au dus la prejudicierea statului cu 250 de milioane de euro.
Reacţia fostului premier a fost urmare a unei intervenţii a liberalului Ludovic Orban la postul B1TV, în care afirma că, în timpul mandatului lui Victor Ponta în fruntea Executivului, Corpul de Control al Guvernului a făcut o plângere la DNA cu privire la construcţia şoselei Transalpina, pentru lucrări efectuate în timpul ministeriatului său.
Orban preciza că nu a fost chemat la DNA, dar se va prezenta în cazul în care procurorii îi vor cere acest lucru.
Declaraţiile lui Ludovic Orban au provocat o reacţie, pe Facebook, a fostului premier Victor Ponta, care afirmă că plângere penală a fost făcută de Corpul de Control al Guvernului în baza unei activităţi de cercetare de câteva luni, după o anchetă care a pornit de la "imposibilitatea recepţionării lucrărilor" la şoseaua Transalpina.
"E absolut normal - pe cine interesează un prejudiciu pentru statul român de 250 milioane de euro?!? Un fleac!", scria Ponta, pe Facebook.
Fostul premier susţinea că, în baza unor documente "aprobate personal de domnul ministru Orban", a fost semnat şi contractul cu Romstrade "fără licitaţie", cu două săptămâni înainte ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobaţi de Guvernul de la acea vreme. "Adică cea mai directă şi clară ilegalitate pentru care orice funcţionar ajunge în maxim 3 zile direct la răcoare", scria Ponta.