5.000 de delegaţi îşi aleg astăzi viitorul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, candidaţi fiind actualul lider Ludovic Orban şi premierul Florin Cîţu. Congresul, organizat la Romexpo, începe la ora 11.00. La eveniment participă inclusiv preşedintele Klaus Iohannis.

Accesul la congres se face în baza certificatului verde, fiind permis doar celor care s-au vaccinat, au un test negativ sau au trecut prin boală. Ludovic Orban a precizat că 80% dintre delegaţi sunt vaccinaţi, iar cei care nu au fost imunizaţi prin vaccinare vor participa la congresul din 25 septembrie, unde se va alege noul lider al PNL, după ce vor face teste pentru depistarea infecţiei cu COVID-19.

Congresul începe la ora 11.00 cu o luare de cuvânt a preşedintelui Klaus Iohannis, urmată de mesaje video trimise de liderii Partidului Popular European, prezentarea rapoartelor de activitate şi discursurile celor doi candidaţi. Votul începe în jurul orei 14.00.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat pe 19 august. Într-un document de 40 de pagini, intitulat „Partidul Naţional Liberal Forţa Dreptei”, Orban a propus măsuri precum taxe mici, responsabilitate bugetară, digitalizarea completă a partidului şi principii precum transparenţă, competenţă şi integritate

„Eu reprezint o certitudine pentru Partidul Naţional Liberal. Aproape toţi membrii PNL mă cunosc, ştiu ce am făcut pentru PNL în cei 30 de ani de carieră, ştiu că m-am luptat constant pentru promovarea ideilor liberale”, spunea Ludovic Orban în momentul în care şi-a anunţat candidatura. O zi mai târziu, pe 20 iulie, premierul Florin Cîţu şi-a depus candidatura pentru şefia PNL. În discursul susţinut după oficializarea candidaturii, Cîţu a insistat că este un om de echipă şi a afirmat că a intrat în această cursă pentru că „era nevoie de mai mult liberalism în PNL”.