Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cererile Justiţiei privind percheziţia, reţinerea şi arestarea formulate în cazul deputatului PNL Mircea Roşca, scrie Mediafax

Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica (PSD) a anunţat că votul în cazul cererii de percheziţie a fost de 10 "pentru", 13 "împotrivă", în cazul reţinerii - 6 "pentru", 16 "împotrivă", o abţinere, iar în cazul arestării preventive - 7 voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere.

Nica a spus că PSD a înţeles mesajul dat de electorat şi a votat în favoarea cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Ioan Adam, iar, în privinţa acestui caz, al lui Mircea Roşca, nu mai face niciun comentariu.

Vicepreşedintele comisiei Theodor Nicolescu (PNL) a susţinut că reprezentanţii PNL în comisie au votat de fiecare dată în favoarea cererilor justiţiei. Întrebat dacă e posibil ca PSD să fi votat respingerea solicitărilor în cazul lui Roşca, Nicolescu a spus: "Este posibil să fie aşa, pentru că, v-am spus, voturile noastre sunt acolo".

Şedinţa Comisiei juridice s-a desfăşurat în absenţa presei, iar votul a fost secret. Raportul comisiei urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor.

Imediat după decizia Comisiei Juridice, Klaus Iohannis, liderul PNL a declarat că în cazul deputatului Mircea Roşca va avea loc în cele din urmă o încuviinţare a solicitării procurorilor.

”Este o decizie bazată pe o procedură, nu are nicio legătură cu fondul problemei. Domnul Roşca a înţeles foarte bine şi chiar de la domnia sa a venit propunerea să se pună la dispoziţia justiţiei. Acest lucru se va întâmpla foarte repede. Ştiţi foarte bine care a fost impedimentul. În comisie se va trece repede peste şi va fi o încuviinţare, fără nicio problemă”, a răspuns şeful PNL.