Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, la Deva, că atunci când a afirmat că Victor Ponta îl va regreta pe Traian Băsescu a spus acest lucru deoarece nu va intra în "cârdăşie" şi nu face pact de coabitare cu bandiţii, iar "dreptate până la capăt" înseamnă că cei care fură merg la puşcărie.

"Dacă am spus ieri la Ploieşti că o să-l regrete pe Băsescu, ei au răstălmăcit azi spunând că am să fiu mai rău decât Băsescu. Doamne fereşte, eu sunt un om bun. Dar el (Ponta, n.r.) o să-l regrete pe Băsescu, pentru că eu nu fac cârdăşie şi pact de coabotare cu bandiţii. De asta o să-l regrete. Pentru că eu atunci când am vorbit cot la cot cu Victor Ponta, cot la cot cu voi, cot la cot cu toţi colegii noştri galbeni şi roşii din toată ţara despre «dreptate până la capăt», eu nu am înţeles că se odihnesc un pic ăia portocolii şi ne iau la jefuit ăia roşii. Eu am înţeles că nu se mai fură. Eu am înţeles că cine fură merge la puşcărie, aşa înţeleg «dreptate până la capăt». Nu am înţeles că îşi împart în jumătate ţara şi continuă ce ne-a arătat PSD din 2000 până în 2004, ce a dus pe noi culmi Băsescu şi regimul său aşa-zis reformator", a declarat Antonescu, la Delegaţia Permanentă a PNL Hunedoara.

El a admis că PNL la guvernare nu a reuşit să realizeze tot ce a promis sau şi-a propus, dar a reuşit să menţină cota unică la 16%.

"Dacă acest guvern nu cade, în 2015 vom avea cotă progresivă. Se vorbeşte deja, unii dintre ei vorbesc deja despre ea. Dacă nu ar fi fost PNL la guvernare, toate porturile României, inclusiv portul Constanţa, ar fi fost acuma şi ele în domeniul privat al lui Mazăre", a mai spus liderul PNL.

Antonescu a mai susţinut că în situaţia în care PNL nu ar fi fost la guvernare proiectul Roşia Montană ar fi fost promovat, alături de Legea amnistiei.

"PNL a preferat să părăsească guvernarea decât să mintă şi să-i trădeze pe români, pentru că îmi este mai teamă de răzbunarea oamenilor înşelaţi, şi-mi este mai ruşine să înşel nişte oameni care mi-au dat votul, decât îmi e teamă de propaganda lui Ponta şi a lui Voiculescu", a mai afirmat preşedintele PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, duminică, de la Ploieşti, premierului Victor Ponta mesajul: "Ai să-l regreţi pe Băsescu", explicând că, dacă el va ajunge preşedintele ţării, nu va face pacturi de coabitare, iar Ponta nu va mai face parte din guvern.