Nu e linişte în PNL. Chiar dacă, Klaus Iohannis a devenit preşedintele României,  liberalii dau semne că nu pot fi mulţumiţi atât de uşor. O demonstrează vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, care dă semne că vrea să întoarcă armele spre PDL.  Acesta a declarat că se va bate "cu toate armele din dotare" ca Vasile Blaga să nu pună mâna pe PNL.

Nu mai suntem numai noi PNL, dacă am fi fost numai noi şi am fi făcut o alegere greşită, am fi putut repara alegerea greşită, acum o alegere de data asta când nu suntem numai noi s-ar putea să ne afecteze într-un mod pe care să nu putem să-l mai reparăm. M-am uitat în ultimele două săptămâni la TV şi am văzut că în emisiunile de prime-time, în conferinţe de presă, apar foştii membri ai PDL care vorbesc în unumele PNL. Eu nu mă simt reprezentat în acest mod, eu nu cred că sarcina marelui PNL poate fi construită astfel. PNL are o tradiţie istorica, are un blazon, are nişte valori, nişte principii fundamentale, care trebuie apărate şi apărate aşa cum nu au mai fost apărate până acum, la cel mai înalt nivel al PNL.”, a spus Orban în şedinţa Biroului Politic Naţional în care Alina Gorghiu a fost aleasă în funcţia de preşedinte al partidului , conform stiripesurse.ro.

Vicepreşedintele PNL e hotărât să nu lase nimic democrat-liberalilor, subliniind că se va ”bate cu toate armele din totare” pentru apărarea colegilor de partid. Acesta a mai afirmat că nu PDL trebuie să dea Premierul, că nu este normal ca PDL-iştii să apară la TV asumându-şi blazonul PNL.

Mă voi bate pentru fiecare preşedinte de filială judeţeană, indiferent dacă este într-un judeţ în care PNL se află mai bine sau mai rau decât fostul PDL să ajungă preşedintele filialei marelui PNL şi mă voi bate cu toate armele din dotare, sacrificând chiar şi interese de imagine sau interese de altă natură. Mă voi bate ca fiecare grup parlamentar să fie condus de un liberal. Mă voi bate ca în spaţiul public cât mai mulţi membri ai fostului PNL să fie aceia care transmit mesajele partidului. Şi mă voi bate, nu în ultimul rând, ca cel care conduce Guvernul României să fie un membru al PNL.”, susţine vicepreşedintele PNL.

Ludovic Orban a facut şi o afirmaţie incendiară cu referire evidentă la PDL: a spus că este nevoie de fuziune, dar că PNL trebuie să-şi păstreze disciplina liberală, în care membrii se exprimă liber, şi să nu  importe "disciplina impusă cu forţa, prin înjurături sau prin ameninţări".

Sunt conştient că ceea ce vorbesc aici va apărea în presă, ştiu foarte bine că-mi voi strica relaţiile bune pe care le am cu foarte mulţi lideri ai PDL, dar vreau să ştiţi foarte limpede că nu voi accepta niciodata ca PNL să fie altceva decât partidul Brătienilor, altceva decât urmaşul unui partid care a făcut şi care trebuie să facă istorie în România.

Suntem diferiţi, sigur că ar trebui să facem această forţă politică de dreapta, dar ar trebui să avem mare grijă, noi suntem oameni decenţi, suntem oameni cu bun-simţ, suntem oameni normali şi fireşti care permit democraţia, permit exprimarea publică, care înţeleg diferit disciplina impusă cu forţa, prin înjurături sau prin ameninţări. Disciplina liberală este total diferită de disciplina politică care provine dintr-o cultură organizatorică care nu este specifică PNL.”, a declarat Orban.

SURSA: B1.tv