Comisia de unificare a PNL a decis să-l propună pe fostul lider al Ligii Studenţilor în 1989-1991, Marian Munteanu, drept candidat susţinut de partid pentru postul de primar general, propunerea urmând să fie validată de către Biroul Politic Naţional.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că, în cadrul şedinţei comisiei de unificare a PNL, s-a făcut o analiză constructivă, în partid, concluzia fiind că variantele erau fie o candidatură internă a unui lider din partid, fie susţinerea unui candidat independent, tehnocrat, reprezentant al societăţii civile.

Ea a precizat că PNL a mai apelat la susţinerea unui candidat reprezentant al societăţii civile pentru o funcţie publică.

”În urma discuţiilor cu toţi colegii şi discutând toate argumentele, am ajuns la concluzia să propunem unui simbol politic, nu unui om politic, să se aşeze pe platfoma PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei, domnul Marian Munteanu, reprezentant al societăţii civile, un om care este un simbol al anilor 90, un reprezentant al studenţilor de la acea vreme şi un simbol al mişcării anticomuniste”, a spus Gorghiu.

Ea a precizat că, prin Marian Munteanu, PNL are create toate premisele pentru câştigarea bătăliei în Bucureşti.

”E doar o propunere care va fi înaintată conducerii şi vom vedea care va fi votul”, a mai spus Alina Gorghiu.

Propunerea urmează să fie supusă validării în Biroul Politic Naţional.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze.

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

viewscnt