Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, marţi, că Partidul Mişcarea Populară este un partid de traseişti, compus din oameni care nu şi-au găsit locul în PDL, relatează Mediafax.

"Nici nu poate fi comparat PDL cu partidul de traseişti Partidul Mişcarea Populară. Îmi permit să remarc că nu există nicio legătură între manifestul, programul şi statutul PMP şi ce a devenit el pe parcurs: un partid compus din oameni care nu şi-au găsit locul în PDL, adunaţi cu arcanul, indiferent care a fost parcursul lor politic şi profesional în ultimii 2-3 ani", a spus Blaga, la Hotnews.

El a mai arătat că PDL este cel mai reformat partid din România, niciunul dintre vicepreşedinţi nefiind membri ai PCR sau FSN, precizând că el este singurul din conducerea partidului care a fost membru al FSN.

Blaga a mai arătat că PDL a fost alături de preşedintele Traian Băsescu în toate bătăliile şi că acesta nu trebuie să atace "în asemenea hal PDL". "Nu cred că poţi să ataci în asemnea hal PDL, făcând, în acelaşi timp, apologia PMP din care face parte şi domnul Marin Anton, unul dintre cei mai virulenţi parlamentari împotriva preşedintelui în 2012 şi care a votat căderea Guvernului Ungureanu sau primari condamnaţi cu suspendare care au fost suspendaţi din PDL", a spus liderul PDL.

În legătură cu unificarea dreptei, Blaga a spus că nu există nicio problemă în unificare dreptei dacă toate partidele de dreapta vor conştientiza, în campania pentru europarlamentare, că adversarul comun este PSD şi nu PDL şi vor lăsa "loc de bună ziua în vederea viitoarelor discuţii".