Preşedintele Traian Băsescu spune că Mircea Geoană şi-a ratat şansa de a fi candidat la preşedinţie. Pe de alta parte, într-o confruntare unu la unu pentru cea mai importantă funcţie în stat între Victor Ponta şi Elena Udrea, Traian Băsescu ar paria pe fosta sa consilieră. Cu o precizare: în opinia preşedintelui, Elena Udrea l-ar bate pe Victor Ponta la propriu.

„Nu-i dau nicio şansă (lui Mircea Geoană, n.r.). Nici măcar să fie lăsat de Victor Ponta să fie candidat. Ponta se joacă acum şi cu Călin Popescu Tariceanu şi cu Sorin Opresccu şi cu Mircea Geoană. Îi lasă lasă pe fiecare să se creadă preşedinţi, mai ales că Mircea Geoana a şi confirmat că se poate crede preşedinte timp de o noapte”, a spus Traian Băsescu într-un interviu.

În ceea ce priveşte candidatul PNL, Traian Băsescu vede posibilă o rocadă între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale.

„Crin Antonescu este, ca politician, mai inteligent decât vrea lumea să creadă. Sunt convins că nu va sacrifica candidatura dacă Klaus Iohannis va fi mai bine plasat”, a spus el.

Preşedintele are ceva de spus şi despre Elena Udrea, sigura femeie al cărei nume a fost vehiculat - dar exclusiv neoficial - pentru o cursă la Cotroceni.

„Ştiu că va fi un opozant necruţător. Udrea poate să-l bata fizic pe Ponta, dacă e nevoie. În alegeri nu-mi dau seama. M-a surprins evoluţia pozitivă a Elenei Udrea ca discurs şi atitudine”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat, la Digi24,a dacă mai are dorinţa de a candida pentru fotoliul de la Cotroceni, în condiţiile în care a pierdut în faţa lui Traian Băsescu în 2009, după ce exit poll-urile îl dăduseră câştigător, Mircea Geoană a răspuns: „Se spune că ce nu te omoară te întăreşte. Sunt un om mai puternic şi mai înţelept decât acum câţiva ani”.