Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că pe listele social-democraţilor la alegerile parlamentare se vor regăsi persoane cu dizabilităţi deoarece, în lipsa lor, o categorie care cuprinde 700.000 de români nu este reprezentată în Parlament.

„PSD va avea asemenea oameni pe liste pentru a da şansă tuturor românilor care au drept de vot şi care au dreptul să fie aleşi, să poată să-şi ducă la capăt un mandat de parlamentar, dacă au un tip de handicap”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Decizia PSD vine în completarea unor măsuri convenite între conducerea PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, prin care s-a urmărit crearea de facilităţi la Palatul Parlamentului pentru persoanele cu handicap: rampe pentru cărucioare cu rotile, accesibilizarea sălii de plen, angajarea unui interpret mimico-gestual. Pe viitor, se preconizează achiziţia a două console de vot şi două tastaturi cu sistem Braille şi a două laptopuri cu soft special pentru persoanele cu dizabilităţi de auz şi vedere.

”Acum e rândul nostru, ca partid, să sprijinim comunitatea persoanelor cu dizabilităţi să fie reprezentată şi o vom face la alegerile parlamentare din decembrie. Desigur, asta nu este totul. Avem nevoie de politici publice care să ajute toţi aceşti oameni (...) Consider că Parlamentul trebuie să joace un rol mai activ în reprezentarea acestor oameni şi nu o putea face atât timp cât el însuşi nu era accesibil nici din punct de vedere tehnic, nici politic”, a conchis liderul social-democrat.