Românii care locuiesc la bloc trebuie să ştie asta! Cei care sunt cei mai afectaţi sunt oamenii care închiriază apartamente. Ce se modifică în dreptul acestei categorii? Autorităţile vor să schimbe o legislaţie. Despre ce modificare ar putea să fie vorba?

 

Noi modificări pentru românii care stau la bloc

Românii care stau la bloc sunt vizaţi de noua lege. Apartamentele trebuie să aibă acum un detaliu anume, conform autorităţilor. Cei care vor să închirieze un imobil trebuie să acorde o importanţă deosebită noii legislaţii. Ministerul Afacerilor Interne a lansat un nou proiect de Hotărâre care vizează schimbări în dreptul legislaţiei în privinţa obţinerii autorizaţiei de securitatea la incendiu.

 

În cazul în care va intra în vigoare, legislaţia se va schimba în sensul în care vor fi introduse noi imobile care vor necesita obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, timp în care altele vor fi exceptate de la această prevedere. De asemenea, autorităţile au propus şi majorarea suprafeţei în funcţie de care este necesară autorizarea clădirilor destinate învăţământului, supravegherii sau pentru cazarea copiilor preşcolari, elevilor, studenţilor, bătrânilor, persoanelor cu dizabilităţi sau private de adăpost.

 

Cine va avea nevoie de autorizaţie?

 

Textul Hotărârii Ministerului Afacerilor Interne arată că cei care au nevoie de autorizaţie sunt:

 

  • apartamentele şi camerele de închiriat
  • clădirile cu funcţiuni mixte, definite potrivit reglementărilor specifice, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 1.000 m2
  • încăperile sau grupuri de încăperi încadrate ca săli aglomerate şi căile lor de evacuare, indiferent de aria construită ori destinaţie
  • spaţiile comerciale din staţiile de metrou.
  • construcţiile cu caracter special aparţînând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, indiferent de emitentul autorizaţiei de construire;
  • construcţiile nucleare şi cele aferente părţii clasice a centralei nucleare;
  • clădirile sau spaţiile destinate fabricării, reparării şi modernizării produselor de tehnică militară;
  • corturile de evenimente

 

Izolarea de la bloc i-a speriat pe români

„Am făcut această achiziţie şi pentru că ne-a speriat puţin această perioadă şi statul în casă. Înainte locuim într-un apartament cu două camere, însă de când m-am mutat aici beneficiez de grădină destul de generoasă, acces la piscină oricând doresc eu, de două locuri de parcare”, spune o tânără.

 

„Ne orientăm să venim mai mulţi prieteni aici, să putem să fim alături unii de alţii. Singuri să ne mutăm aici, un singur cuplu, nu cred că aş vrea, fiind puţin departe şi de oraş. Depinde foarte mult fiecare ce urmăreşte pentru o familie cu copil, asta e micuţă. Ne orientăm la 100.000 de euro”, afirmă un bărbat.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro