Peste 30 de milioane de euro - atât au dat românii, de la începutul crizei sanitare, pentru teste Covid-19 făcute la cerere.

 

Iar numărul probelor lucrate zilnic, în laboratoare, creşte întruna, la fel şi numărul rezultatelor pozitive.

 

Suntem într-o zonă de laborator unde are loc cea mai importantă etapă a unui test de covid.

 

În fiecare aparat sunt montate câte patru beţe de exsudat pentru testele de coronavirus.

 

Testul e gata cam în 40 de minute, apoi rezultatele merg spre şeful de laborator pentru validare şi apoi pe mail, către pacient.

 

Practic, acesta este un incubator de veşti bune şi proaste pentru 5-600 de români în fiecare dintre ultimele 2-3 săptămâni.

Din păcate, am ajuns ca un sfert din teste să fie pozitive.

 

Să vorbim acum şi despre preţ. Pleacă în ţară de la 280 de lei şi a atins un vârf de 590 de lei atunci când era foarte mare numărul de turişti care voiau să plece în Grecia.

 

Nu vă lăsaţi însă tentaţi de un preţ sub cel al pieţei care apare uneori în anunţurile de pe internet. Este posibil ca laboratorul să facă rabat de la siguranţă.

 

Echipamentul echipei de prelevare trebuie schimbat după fiecare pacient, iar cabinetul trebuie nebulizat.

 

În plus, este posibil ca nici laboratorul să nu fie acreditat, aşa că e bine să consultaţi lista de pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ca să vă asiguraţi că serviciile acelui laborator sunt şi ele autorizate.

 

Peste 30 de milioane de euro au plătit românii pentru teste la cerere

 

În fine, să nu uităm că nu sunt doar pacienţii adulţi pacienţii care plătesc serviciile de acest tip, din nefericire am văzut în faţa laboratorului o mamă cu doi copii mici, aşteptau pentru testul copiilor.

 

Din nefericire, copiii plătesc în număr mare din nesăbuinţa celor care îi îngrijesc.

 

La cozile din faţa laboratoarelor se înşiră acum şi elevi sau profesori.

 

Peste 30 de milioane de euro au dat românii de la începutul crizei sanitare pentru teste făcute la cerere, iar numărul probelor lucrate zilnic în laboratoare creşte în continuu, la fel ca numărul rezultatelor pozitive.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro