Grupul de Comunicare Strategică a transmis duminică MODELUL declaraţiei pe proprie răspundere referitoare la circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei şi modelul adeverinţei de la angajator, conform Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020. Declaraţiile sunt necesare deocamdată doar pe timpul nopţii, în intervalul 22:00 - 6:00.

 

„Precizăm faptul că declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declaraţiei pus la dispoziţie”, au transmis autorităţile.

 

Declaraţia pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, şi va fi pusă la dispoziţia reprezentanţilor Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale la momentul legitimării persoanei, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

 

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale pot efectua fotografirea documentelor (declaraţie pe proprie răspundere şi act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

 

„Menţionăm faptul că, potrivit Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligaţia completării declaraţiei pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c. Modelul de declaraţie poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi de pe site-urile celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu”, se mai arată în comunicat.

 

Modelul de formular pentru adeverinţa de la angajator

 

Grupul menţionează că angajatorul nu trebuie sa completeze în fiecare zi adeverinţa, dar angajatorul este răspunzător să prevadă durata de valabilitate a adeverinţei, adică strict pentru perioada care justifică declaraţia pe care o certifică.

 

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară ordonanţă militară numărul 2, prin care este interzisă circulaţia pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Totodată, sunt introduse recomandări de circulaţie pe timpul zilei şi mai ales pe timpul nopţii. De asemenea, se suspendă activitatea comercială a mai multor tipuri de activităţi comerciale. Măsurile intră în vigoare de luni, 22 martie 2020, de la ora 22:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro