Miercuri, 26 ianuarie, o persoană a anunţat la 112 că ar exista o bombă în incinta Curţii de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată, iar specialiştii pirotehnicieni au început verificările, precizează Poliţia Capitalei.

 

De asemenea, oamenii legii au aplicat restricţii de trafic în zona respectivă pentru a facilita intervenţia. Nu este prima dată când Curtea de Apel Bucureşti a fost evacuată.

 

Anul trecut, pe 7 iunie, în jurul prânzului, un apel anonim a anunţat că la Curta de Apel Bucureşti este o bombă. La faţa locului au fost mobilizaţi pirotehnişti de la Poliţia Română, pompieri ISU şi ofiţeri SRI. Programul şedinţelor de judecată a fost amânat în perioada respectivă, iar persoanele au fost evacuate. În urma verificărilor făcute de oamenii legii, alarma s-a dovedit falsă.

 

Alertele cu bombă s-au înmulţit în ultima perioadă

Mai mult, pe 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, pe sensul de ieşire din ţară, lângă staţia de taxare din Vama Giurgiu, o persoană a semnalat printr-un apel la 112 o valiză suspectă. La faţa locului au intervenit echipele SRI, iar specialiştii au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

 

De asemenea, pe 17 ianuarie, mai multe echipaje de poliţie s-au deplasat pe strada 9 Mai din municipiul Sibiu, după un apel telefonic prin care s-a anunţat că există o bombă amplasată aproape de centrul oraşului. IPJ Sibiu a solicitat intervenţia SRI pentru efectuarea controlului pirotehnic. În urma verificărilor, ameninţarea cu bombă s-a dovedit falsă.

 

Şi în Timişoara, pe 12 ianuarie, sute de elevi ai Liceului Catolic au fost evacuaţi în urma unui apel prin care s-a anunţat că în clădire a fost plasată un dispozitiv exploziv. Circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost oprită, iar echipa pirotehnică, împreună cu poliţişti şi pompieri au intervenit la faţa locului.

 

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă. Alerta la liceu a fost declanşată de un adolescent de 15 ani, care a declarat că a vrut să facă „o glumă.”

 

La doar câteva ore distanţă, o femeie a sunat şi a anunţat că o bombă se află în incinta Iulius Mall. IPJ Timiş nu a evacuat centrul comercial, iar în urma verificărilor, ameninţarea cu bombă a fost falsă.

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro