O româncă şi-a pierdut viaţa în urma inundaţiilor puternice produse în sudul Spaniei, potrivit primarului localităţii Estepona, din provincia Malaga, unde se afla femeia, anunţă televiziunea spaniolă Telecinco.

MAE face verificări în privinţa româncei care şi-ar fi pierdut viaţa în urma inundaţiilor puternice produse în sudul Spaniei şi aşteaptă informaţii de la autorităţile din zonă, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai Ministerului.

Până în acest moment, nu există date la nivelul MAE cu privire la identitatea persoanei decedate şi nu există confirmări că este vorba despre un cetăţean român. Potrivit Ministerului de Externe, verificările sunt în curs.

Mai multe localităţi din sudul Spaniei sunt afectate de inundaţii puternice produse în urma ploilor torenţiale.

Primarul localităţii Estepona, José María García Urbano, a confirmat pentru televiziunea spaniolă că în urma inundaţiilor puternice şi-a pierdut viaţa o româncă în vârstă de 27-30 de ani. Şi Reuters anunţă, citând autorităţi locale din Malaga, că în urma inundaţiilor din Spania şi-a pierdut viaţa o femeie de 26 de ani din Estepona - localitate aflată pe Costa de Sol -, fără a preciza însă naţionalitatea victimei.

Serviciul meteorologic spaniol a decretat cod roşu, cel mai înalt nivel de avertizare pentru „risc extrem”. În transmisiile TV se pot observa şuvoaiele de pe străzile din Estepona, nivelul apei ridicându-se în unele zone până la înălţimea unei maşini. Autorităţile locale au consemnat peste 600 de incidente, iar peste 300 de salvatori erau implicaţi duminică în acţiuni de salvare.