Sorin Cîmpeanu a vorbit în cursul serii de duminică despre situaţia şcolară actuală, dar şi despre schimbările care vor avea loc în viitor. Acesta le dă dreptate elevilor cu privire la greutatea ghiozdanelor din cauza manualelor excesiv de grele, dând asigurări că acest chin va dispărea.

 

Ce modificări vor apărea în viitor

 

Sorin Cîmpeanu a anunţat o veste îmbucurătoare pentru toţi elevii şi părinţii care s-au săturat să care ghiozdanele foarte grele, încărcate cu manuale. Minsitrul Educaţiei are în vedere digitalizarea materiei, astfel încât, elevii vor putea primi o mare parte din informaţiile aflate în manuale în format electronic. Acest lucru va presupune o evoluţie în învăţământ, marcându-se o modernizare a Educaţiei, lucru extrem de necesar în zilele noastre, într-o perioadă marcată de tehnologie.

 

Cu toate acestea, părinţii şi elevii trebuie să ştie că acest lucru va putea fi realizabil în următorii ani, rezultatele fiind observate în timp, odată cu scăderea greutăţii ghiozdanelor elevilor. Cu privire la complexitatea materiilor şi a ghizodanelor exagerat de grele, ministrul Educaţiei a afirmat că elevii au „perfectă dreptate”.

 

„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale şi auxiliare.

 

Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreţi neapărat un termen, 2,3,4 ani”, a dezvăluit Sorin Cîmpeanu, potrivit Antena3.

 

Acesta a mai explicat faptul că pentru digitalizarea Educaţiei, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă dispune de o sumă impresionantă de 780 milioane de euro.

 

Ce se întâmplă cu testarea elevilor în şcoli

Sorin Cîmpeanu a dat explicaţii cu privire la discuţiile purtate cu reprezentanţii din Sănătate. Aceştia au exclus testarea elevilor fără acordul părinţilor, însă există insistenţă asupra importanţei oricărui tip de testare non-invazivă, care poate ajuta prevenirea transmiterii virusului.

 

„Nu s-a pus problema testării fără acord parental. Eu personal susţin că orice testare care este considerată relevantă, non-invazivă, se poate folosi în şcoli. Este un filtru. Îţi dă o informaţie. Acea informaţie, am discutat şi cu ministrul Sănătăţii şi la INSP, acest test trebuie să fie confirmat ulterior cu test PCR.

 

Este un prim filtru care trebuie să se aplice măcar celor care prezintă simptome în timpul orelor de curs şi celor care au luat la cunoştinţă că sunt contacti direcţi ai unor cazuri deja confirmate.

 

Sunt nevoit să va spun că sunt unul dintre cei care nu confundă atribuţiile prim-ministrului, cu atribuţiile ministrului Sănătăţii sau ale unui secretar de stat. Eu fac ceea ce stă în dreptul ministrului Educaţiei. Am trimis solicitarea de testare cu teste non-invazive ministrului Sănătăţii şi aşteptăm răspuns. Prim ministrul a declarat deja că susţine această măsură”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

 

 

 

 

sursa: www.playtech.ro