DSP Sibiu a realizat o analiză de risc şi a trimis-o Centrului Naţional de Sănătate Publică pentru avizare. ÎN propunerea DSP Sibiu se vorbeşte despre carantinarea municipiului Sibiu, a comunei Şelimbăr, lipită practic de municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie. Municipiul Sibiu are, miercuri, o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

 

CJSU Sibiu s-a reunit, miercuri seară, pentru a analiza situaţia epidemiologică din judeţ, după ce incidenţa cumulată a cazurilor înrgistrate în ultimele 14 zile a ajuns la 7,19 cazuri la mia de locitori.

 

Întrebat dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, unde miercuri rata de infectare este de 11,18 cazuri la mia de locuitori, subprefectul Rareş Macrea a precizat: ”Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici”.

 

Acesta a menţionat că propunerile referitoare la restricţiile care ar putea fi luate sunt de ordin tehic şi le face DSP.

 

”Direcţia de Sănătate Publică a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. În momentul în care vom primi acel aviz, sigur că da, vom trece la aplicarea acelor măsuri. Da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu (...) inclusiv a municipiului Sibiu”, a afirmat, la rândul său, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu.

 

Acesta a explicat că analiza de risc a fost trimisă la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cuprinde măsuri de restricţionare a circulaţiei, a activităţilor care se desfăşoară, dar şi a numărului de persoane care pot intra îm magazine.

 

”Dânşii trebuie să analizeze propunerile şi să dea un aviz, să mai adauge, să mai scoată”, a mai precizat Budescu.

 

DSP a propus carantinarea municipiului Sibiu, a comunei Şelimbăr, lipită practic de municipiul reşedinţă de judeţ şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie.

 

”În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a transmis Prefectura Sibiu, la finalul şedinţei.

 

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei, s-au înregistrat 8.686 cazuri de coronavirus.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro