Patru persoane au fost rănite, joi, într-un accident produs pe DN 19, în judeţul Satu Mare, după ce un TIR a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un microbuz cu pasageri. Primele informaţii arată că autotrenul ar fi avut o defecţiune la sistemul de frânare. Traficul a fost blocat în urma accidentului, conform News.ro.

 

Accidentul a avut loc pe DN 19, între localitatea Moftinu Mic şi municipiul Carei.

 

Poliţiştii au stabilit că un şofer de 40 de ani, din judetul Bistriţa-Năsăud, care conducea un ansamblu tractor şi remorca, a ajuns pe contrasens, în urma unei defecţiuni a unui disc de frânare de la capul tractor, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Satu Mare.

 

Astfel, camionul s-a ciocnit cu un microbuz care circula regulamentar din sens opus. De asemenea, în accident a fost implicat şi un autoturism, care circula în spatele microbuzului şi care a ajuns pe acostament după ce şoferul a încercat să evite impactul. Autototurismul a suferit avarii, dar nimeni nu a fost rănit.

 

În urma accidentului, patru persoane din microbuz au fost rănite: şoferul microbuzului, în vârstă de 42 de ani, şi trei pasageri de 39, 43 şi 45 de ani.

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, una dintre victime - şoferul microbuzului - a rămas încarcerată. Iniţial, a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD de la Târgu Mureş, dar ulterior medicul de pe ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă a decis să renunţe la intervenţia acestuia.

 

După descarcerare, şoferul microbuzului a necesitat măsuri de stabilizare şi de prim-ajutor, în vederea transportului în siguranţă la Unitatea de Primiri Urgenţe, au spus reprezentanţii ISU Satu Mare.

 

În urma accidentului, traficul pe DN 19 a fost blocat pe ambele sensuri.

 

Sursa : stiripesurse.ro