Pe parcursul zilei de ieri, au apărut primele detalii legate întreruperea eliberării de paşapoarte. Acum, a venit rândul celor care îşi doreau să ia permisul de conducere în această perioadă.

 

Ne confruntăm cu vremuri imprevizibile, o perioadă în care autorităţile nu sunt convinse de utilitatea măsurilor pe care le iau, dar se grăbesc să ia cât mai multe. În consecinţă, activitatea autorităţilor de stat va beneficia de un program selectiv, pe durata perioadei în care a fost decretată stare de urgenţă, 30 de zile.

 

În prima parte a zilei de ieri, am aflat că nu vei mai putea beneficia de un paşaport nou în această perioadă decât în condiţii extraordinare. Mai multe detalii despre proiectul Direcţiei Generale de Paşapoarte găseşti mai jos.

 

La sfârşitul zilei de marţi, a fost anunţată întreruperea activităţii de examinare pentru următoarele 30 de zile. În contextul în care oamenii nu mai pot să dea examen la şcoala de şoferi, nici nu vom mai vedea oameni noi la volan pe şosele în acelaşi ritm alert ca înainte.

 

Lista completă a măsurilor anunţate de MAI se poate vedea mai jos. Nu sunt toate despre interne, dar merită parcurse în tihnă, să ştii la ce te poţi aştepta.

 

 • Se suspendă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spaţiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locaţiei.
 • Este permisă organizarea de către unităţile economice de profil a activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.
 • Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală, realizate în spaţii închise.
 • Se interzice organizarea şi desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spaţii deschise.
 • Organizatorii evenimentelor organizate şi desfăşurate în spaţii deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligaţi să dispună măsuri care să asigure distanţa de minimum 1 metru între participanţi.
 • Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au obligaţia ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor şi să poarte mijloace individuale de protecţie, precum dezinfectant, mănuşi, mască pentru faţă şi să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinaţie.
 • Conducătorii de autovehicule menţionaţi anterior, care sosesc din „zone roşii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2.
 • Ansamblele şi subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afara teritoriului naţional nu fac obiectul restricţiilor la export.
 • Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18.03.2020, ora 18.00, ora României.
 • Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Italia şi din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020.
 • Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro