Situaţia este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităţilor de dinainte de pandemie şi chiar mai multe domenii s-au repus în funcţiune după o pauză lungă. Această libertate de care au parte românii a dus la creşterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile. În acest context, medicul Virgil Musta îi avertizează pe români şi le transmite că suntem pe punctul de a ajunge în situaţia Italiei.

 

VIRGIL MUSTA, SEMNAL DE ALARMĂ PENTRU ROMÂNI: „VOM AJUNGE ÎN SITUAŢIA ITALIEI ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI!”

 

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulţi pacienţi de coronavirus în România, susţine că situaţia este una îngrijorătoare, având în vedere că numărul de cazuri este într-o creştere continuă. El a declarat că se menţine un trend ascendent de mai bine de două săptămâni, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru sistemul medical care deja este sufocat de creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă.

 

Chiar dacă pacienţii cu forme uşoare de Covid-19 pot fi trataţi la domiciliu, cei în stare gravă au nevoie de spitalizare şi de atenţia medicilor, trebuie internaţi doar în secţii specializate de Terapie Intensivă, iar multe centre de acest fel deja au depăşit capacitatea maximă.

 

Astfel, medicul Virgil Musta îndeamnă populaţia să respecte în continuare măsurile de siguranţă împotriva infectării cu SARS-CoV-2 şi să aibă o atitudine responsabilă pentru a evită o eventuală tragedie ca în ţări precum Italia sau Franţa, care s-au confruntat cu mari dificultăţi şi au trecut printr-o criză sanitară de proporţii.

 

„Dacă nu înţelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze şi mai mult şi atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situaţia Italiei sau Franţei şi, aţi văzut, acolo au fost drame ale întregii societăţi.”, a adăugat el.

 

În ceea ce priveşte cel de-al doilea val de coronavirus, el susţine că acesta este prezent deja în anumite zone, în sensul că acestea, după perioada critică de la început au cunoscut un interval de timp în care pandemia părea că încetase, după care cazurile de Covid-19 au izbucnit din nou, la o intensitate chiar mai mare.

 

 

 

 

 

Sursa: www.mgnews.ro