Ministrul Justiţiei din Madagascar a confirmat pentru Ştirile ProTV că extrădarea lui Radu Mazăre este doar o chestiune de câteva zile, aşa că fostul primar se va întoarce acasă mult mai repede decât şi-ar fi dorit.

 

Într-un interviu pentru Ştirile PRO TV, ministrul de justiţie din ţara africană, a confirmat extrădarea şi a declarat că e posibil ca până joi, dosarul de extrădare să fie gata, şi Radu Mazăre să părăsească insula. Şi Ana Birchall,  ministrul interimar al Justiţiei de la Bucureşti, a confirmat marţi seară extrădarea fostului primar al Constanţei.

 

„El este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat, în care este implicat, nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie. Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe actorii corupţi de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, spune Jacques Randrianasolo, ministrul justiţiei din Madagascar.

 

Procedurile din Madagascar, extrem de rapide

 

Ministrul mai spune că procedurile se vor derula extrem de rapid. „El va apărea chiar astăzi (n. red.: marţi) în faţa procurorului Republicii şi mai apoi, doamna procuror îmi va transmite dosarul astfel încât eu să pot pregăti extrădarea. De joi, toate documentele vor fi gata din moment ce dosarul a ajuns deja în mâinile doamnei procuror care se ocup de caz.”

 

Oficialul din Madagascar a mai precizat că până când vor fi finalizate actele de extrădare, Radu Mazăre va fi mutat din arestul poliţiei într-o închisoare de stat. Va sta acolo până când va fi preluat şi escortat de poliţiştii români care îl vor aduce în ţară.

 

„El va fi gata pentru a fi predat autorităţilor române începând de joi, chiar de joi”, spune Jacques Randrianasolo, ministrul justiţiei din Madagascar.

 

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar în urmă cu o săptămână, după ce a depus o cerere de prelungire a vizei sale de şedere. El fusese dat în urmărire internaţională prin Interpol, fiind căutat pentru a executa o sentinţă definitivă de 9 ani de închisoare într-un dosar în care a retrocedat ilegal terenuri pe litoral.

 

Recent, într-un alt dosar de corupţie, fostul primar a mai primit o condamnare de 9 ani şi 10 luni, dar care nu este încă definitivă. Politicianul a fugit în insula africană Madagascar la sfârşitul anului 2017 apoi a solicitat azil politic susţinând că este persecutat în ţara sa.

 

Între timp, împreună cu iubita lui Roxana Mihalache, a ridicat un complex hotelier pe malul oceanului Indian, în nordul insulei africane destinat în principal iubitorilor de sporturi acvatice.

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro