Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o nouă informare de nopţi şi dimineţi geroase. În nord-estul, centrul şi sudul ţării temperaturile vor coborî până la -22 de grade.

 

Informarea meteorologică intră în vigoare sâmbătă la ora 2:00 şi expiră duminică la ora 10:00.

 

Astfel, pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor de 8 şi 9 februarie vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade şi local, mai ales în nord-estul, centrul şi sudul ţării sub -15 grade (până în jurul a -22 de grade în zonele depresionare).

 

Local se poate forma şi gheţuş.

 

La această oră sunt în continuare în vigoare două coduri galbene de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi zăpadă spulberată.

 

Primul expiră vineri seară, la ora 23:00, şi este valabil în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

 

Al doilea expiră sâmbătă dimineaţă, la ora 2:00. Vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.

 

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru şi est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) şi în regiunile sudice.

 

Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopţilor.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro