Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, despre modificarea Constituţiei - pe tema definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie - că el este adeptul toleranţei şi este greşită ”calea fanatismului religios”.

Întrebat de presă ce părere are despre iniţiativa celor trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei şi precizarea clară că o căsătorie este o uniune între o femeie şi un bărbat, preşedintele Iohannis a invocat toleranţa, dar a precizat că nu este încă rândul lui să se exprime.

”În chestiunea modificării Constituţiei încă nu este rândul meu să mă exprim, va veni puţin mai încolo rândul meu. Cred că e important să spun un lucru în care eu cred. Eu aparţin, provin dintr-o minoritate etnică şi dintr-o minoritate religioasă. Cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi la acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative, eu nu cred în ele şi nu le sprijin, eu sunt adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii către celălalt”, a spus preşedintele Iohannis.

Consecinţa imediată a fost postarea unor comentarii furioase pe pagina sa de Facebook, în ciuda faptului că declaraţia sa nu a fost postată aici. Comentariile au apărut la topicuri diferite şi au tot continuat să apară în cursul nopţii, în ciuda eforturilor administratorilor paginii de a-i bloca pe cei care comentau acest subiect.