Ministerul Turismului, ANAT, MAI şi MAE i-au sfătuit pe toţi cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece „conturile agenţiei au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăţi”, se arată într-un comunicat transmis marţi de minister.

„Situaţia creată în urma sinuciderii patronului Omnia Turism SRL este complexă, iar Ministerul Turismului caută soluţii pentru mai multe probleme care au fost create de blocarea conturilor bancare ale agenţiei, imediat după ce s-a difuzat în mass-media vestea morţii acestuia. Într-o primă acţiune, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a reuşit să găsească unele soluţii, împreună cu reprezentanţii ANAT, MAI şi MAE, pentru aducerea în ţară a unui grup de 80 de români care au achiziţionat pachete turistice de la această agenţie, şi i-a sfătuit pe toţi cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenţiei au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăţi”, se precizează în comunicat.

„Ministrul Mircea Dobre a discutat personal şi cu reprezentanţii instituţiilor bancare şi a reuşit identificarea unor soluţii legale pentru achitarea unei părţi din costurile necesare aducerii în ţară a celor 80 de turişti blocaţi în străinătate. De asemenea, ministrul Mircea Dobre a discutat personal cu o parte dintre clienţii agenţiei Omnia Turism şi cu reprezentanţii agenţiilor partenere, pentru a găsi posibile soluţii de ieşire din această situaţie”, precizează Ministerul Turismului.

În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasaţi deja de agenţia Omnia Turism din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.