Şapte percheziţii au avut loc duminică, în judeţele Prahova, Mehedinţi şi Timiş, la o grupare de traficanţi de droguri, iar anchetatorii au găsit o cultură de cannabis cu peste 200 de plante. Treisprezece persoane au fost duse la audieri.

 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au făcut duminică şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova, Mehedinţi şi Timiş, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

 

“În cursul lunii august 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog au demarat cercetări faţă de o grupare infracţională formată din opt persoane, specializată în cultivarea şi traficul de cannabis, şi care acţiona pe raza judeţelor Prahova, Mehedinţi şi Timiş. Pentru documentarea activităţilor ilicite, au fost efectuate verificări şi investigaţii specifice în cooperare cu B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Mehedinţi şi I.J.P. Prahova, stabilindu-se faptul că şase persoane din judeţele Timiş şi Mehedinţi au înfiinţat o cultură de cannabis, o parte dintre droguri fiind vândute unui dealer din judeţul Prahova, care la rândul său comercializa substanţele ilicite către diferiţi consumatori şi dealeri de pe raza judeţului”, a transmis DIICOT.

 

Sursa citată menţionează că înaintea percheziţiilor, în dimineaţa de 29 august, a fost prins în flagrant unul dintre membrii grupării, în judeţul Prahova, în timp ce avea asupra sa aproximativ 250 grame cannabis, cantitate destinată comercializării.

 

De asemenea, în urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit o cultură de cannabis, fiind ridicate peste 200 plante de diferite dimesiuni, cultivate atât indoor, cât şi outdoor, ghivece, lămpi de iluminat şi alte ustensile pentru cultivarea cannabisului. De asemenea, au mai fost ridicate alte cantităţi de cannabis destinate comercializării (în total aproximativ un kilogram), precum şi diferite sume de bani.

 

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, vor ajunge, în vederea audierii, 13 persoane.

 

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro