Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, că un milion de copii învaţă exclusiv online şi a făcut un apel către inspectorii şcolari generali şi către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a cursurilor. Ministrul a precizat că s-au primit sesizări, atât de la părinţi, cât şi de la elevi că nu se desfăşoară activităţi didactice în sistem online.

 

Monica Anisie a mai subliniat că nu va accepta ca învăţarea să nu continue.

 

“Vreau să transmit un mesaj foarte clar că nu voi accepta în niciun caz ca învăţarea să nu continue. Voi organiza şi la nivelul Ministerului Educaţiei echipe de inspectori care să verifice ceea ce se întâmplă în sistem online. Aşa cum am spus-o şi altădată consider că trebuie ca toţi profesorii să se organizeze în aşa fel încât copiii să nu aibă deloc de suferit”, a afirmat Anisie.

 

Monica Anisie a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că există în prezent peste 3.800 de unităţi de învăţământ în scenariul roşu, care presupune cursuri exclusiv online.

 

“Conform raportărilor inspectoratelor şcolare, astăzi, la ora 10:30,avem următoarele date: şcoli în scenariu verde – 8.797, şcolii în scenariul galben – 5.029 şi şcoli în scenariul roşu - 3.830. Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii, iar în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti - înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online”, a afirmat ministrul Educaţiei.

 

Monica Anisie a făcut un apel către conducerea inspectoratelor judeţene să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online deoarece au fost primite semnale că nu au loc astfel de ore.

 

“V-aş ruga să îmi permiteţi să fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi şi inspectori şcolari din cadrul inspectoratelor şcolare, să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistemul online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online. Ministerul Educaţiei va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele şcolare activităţi de inspecţie, de monitorizare, de altfel, şi sindicatele au fost cele care au dorit să participe alături de inspectorate la aceste activităţi de monitorizare a activităţilor didactice desfăşurate în sistem online”, a afirmat Monica Anisie.

 

 

 

Sursa: www.news.ro