Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că în cadrul întâlnirii de la Cotroceni va solicita premierului Ludovic Orban şi ministrului de Interne, Marcel Vela, să revină asupra acordului MAI - BOR.

 

- Din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit, avem 340 de persoane în plus infectate. Nici vorbă de relaxare.

 

- Ca să fie foarte, foarte clar şi poate că mesajul meu nu a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine e “Staţi acasă!”. E regretabil să observăm că cele mai bune intenţii creează cele mai mari complicaţii. Aşa pare că se întâmplă cu un aşa-zis acord între MAI şi BOR.

 

- Nu e cazul să ne relaxăm. Explicaţiile au fost prea optimiste.

 

- În cadrul acestei şedinte, voi solicita premierului şi ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească altă formulă.

 

- Staţi acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări.

 

Întâlnire la Cotroceni între Iohannis şi Guvernul Orban

 

Iohannis va avea miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă.

 

La această şedinţă, care va avea loc la ora 12.30, vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Potrivit anunţului făcut de Preşedinţie, Iohannis va susţine o declaraţie de presă şi la finalul şedinţei.

 

Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

 

Tot marţi, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat un acord cu Patriarhia Română privind distribuirea Luminii Sfinte de către angajaţi MAI şi voluntari în noaptea de Înviere.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro