„A huidui o ambulanţă mi se pare de neînţeles”, susţine Ştefan Lazăr, medic la Spitalul Victor Babeş.

Acesta le cere protestatarilor să pună în balanţă masca şi sufocarea, „unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri”.

Din ce în ce mai mult tindem să fim trataţi cum eu zic că nu merităm şi foarte multă lume din ţara asta ştie că nu merităm asta. A huidui o ambulanţă mi se pare de neînţeles. Noi ne vom face treaba, dar ideea este că în momentul ăsta o facem cu extrem de mare dificultate. Ne vin pacienţi în insuficienţă respiratorie severă pe care nu putem să-i manageriem că nu mai avem unde şi începem să sunăm de la un spital la altul. Ca şi medic de gardă poate jumătate din timpul pe care-l alocăm îl alocăm telefoanelor pentru aceşti oameni şi gândiţi-vă că facem chestia asta practic zilnic şi cu toţii”, a spus Ştefan Lazăr, într-o conferinţă de presă organizată marţi la Ministerul Sănătăţii.

Acesta susţine că „bruiajul ăsta care ne înconjoară ne face ca această menire să ne-o facem din ce în ce mai dificilă”.

El are un mesaj pentru protestatari.

„Le cer celor care spun că masca este un lucru rău să pună în balanţă această mască cu sufocarea, asta păţesc oamenii ăştia. E unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri”, a mai spus el.

Medicul a explicat că acesta este rolul restricţiilor impuse: să protejeze populaţia.