Copilul lui Mihai Chirica, primarul Iaşiului, a cumpărat, în august 2018, când nu împlinise nici măcar un an, o casă şi un teren în zona centrală a oraşului, plătind 250.000 de euro.

Potrivit Reporter de Iaşi, sugarul a fost reprezentat legal de bunica sa, mama primarului Chirica.

Imobilul achiziţionat de Ştefan Chirica, fiul edilului ieşean, este format dintr-o casă şi un teren de 836 de metri pătraţi. Bebeluşul a fost reprezentat, la tranzacţia de un sfert de milion de euro, de curator, în persoana bunicii sale de 74 de ani, o femeie care locuieşte într-un sat din judeţul Iaşi.

În luna mai a acestui an, copilul primarului a cerut Primăriei să demoleze clădirile de pe teren şi să ridice un nou imobil.

Întrebată de jurnaliştii ieşeni de unde a avut atât de mulţi bani pentru a cumpăra terenul, bunica micuţului Chirica a spus: ”Am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”.

Aceasta a adăugat că din pensia sa şi a soţului său, de aproximativ 500 de euro lunar, dar şi din vânzarea unor bunuri, au reuşit să îi cumpere casă lui Ştefănuţ.

Primarul Chirica i-a acuzat pe jurnalişti că i-au hărţuit mama, dar nu a făcut nicio precizare la modul în care a fost achiziţionat terenul din centrul Iaşiului.

Chirica a spus că la botezul copilului său a primit de la invitaţi 125.000 de euro.