Coronavirus în România, 12 mai. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 15.588 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi s-au înregistrat 982 de decese.

 

Bilanţul de luni al epidemiei COVID-19 în România

 

Până luni, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.588 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.245 au fost declarate vindecate şi externate.

 

De duminică până luni, au fost înregistrate alte 226 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 255 de pacienţi.

 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 14.745 de persoane. Alte 19.059 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 262.219 de teste.

 

Guvernul a adoptat proiectul de lege cu măsurile ce vor fi luate după 15 mai

 

Guvernul a adoptat, luni, un proiect de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

 

Proiectul prevede instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

 

Ce prevede proiectul Guvernului!

 

“Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru protejarea vieţii cetăţenilor şi a sănătăţii persoanelor fizice în perioada următoare, pentru reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă şi, în absenţa unor reglementări clare de lege în acest context, atât viaţa românilor, cât şi sănătatea lor fizică ar putea fi puse în pericol. De aceea, Guvernul s-a reunit astăzi în şedinţă pentru adoptarea acestui proiect de lege care a fost transmis Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă”, a declarat Dancă, la Palatul Victoria.

 

El a precizat că prevederile proiectului de act normativ vizează, în mare parte, chestiuni care “au fost reglementate pe perioada stării de urgenţă, care vor fi continuate pe perioada stării de alertă şi care necesită o reglementare la nivel de lege adoptată în Parlament”.

 

Vela: Am emis ordonanţa militară 11

 

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat o nouă ordonanţă militară, prin care suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania este menţinută până în 14 mai inclusiv.

 

“Am emis Ordonanţa Militară 11 din 11 mai 2020, care reglează unele aspecte ce ţin de continuarea unor măsuri adoptate anterior. Primul punct este legat de suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania, care este valabilă până în 14 mai inclusiv”, a precizat ministrul.

 

De asemenea, Vela a anunţat că se ridică măsura de carantinare pentru oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa.

 

“Urmează o perioadă grea. Trebuie să o gestionăm la fel de atenţi pentru că e păcat să stricăm ce am obţinut în aceste două luni. Toate aceste eforturi trebuie le analizăm, cântărim şi să decidem împreună că trebuie să fim extrem de responsabili, pentru că acest virus nu ia pauză şi nu intră în vacanţă”, a mai spus Vela.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro