Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al ANSVSA, condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie şi fugit din ţară, s-a predat autorităţilor italiene şi este în custodia carabinierilor.

 

Avocatul lui Zlotea le-a transmis autorităţilor italiene locul unde se află Zlotea, iar carabinierii l-au reţinut în acest loc, au mai spus sursele citate.

 

Zlotea a fost condamnat în ianuarie 2021 pentru trafic de influenţă, luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi instigarea la luare de mită. Acesta a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariaţii Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.

 

Zlotea fusese condamnat în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă pe vremea când era preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor.

 

După condamnarea definitivă, Marian Zlotea a anunţat pe Facebook că a părăsit România şi a cerut statut de refugiat politic în altă ţară.

 

”În acest moment, ştiind de această înscenare de sentinţă care urma să mi se pregatească am părăsit Romania şi, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă ţară. Cu probele şi dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăţia, îmi voi căuta dreptatea la CEDO”, a scris Zlotea pe Facebook.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro