Dacă eşti stabilit în Anglia de mai mulţi ani sau te afli acolo în interes de afaceri şi ai nevoie să transmiţi anumite lucruri prin curier în ţară, poţi să afli în cele de mai jos câteva ponturi ce te vor ajuta să alegi un furnizor de servicii de transport profesionist. 

Iată ce trebuie să ştii când vrei să trimiţi un colet

Indiferent de motivele pentru care expediezi un pachet în ţară sau din România în Anglia, principalul criteriu în alegerea unei firme de profil este oferirea unor servicii de calitate pentru a avea siguranţa că acesta ajunge la destinaţie intact şi fără probleme.

Când apelezi la o firmă de transport colete este recomandat să ai în vedere două aspecte principale: experienţa îndelungată a companiei în furnizarea acestor servicii şi profesionalismul angajaţilor în timpul expedierii. Poţi verifica dacă aceasta reprezintă încredere prin verificarea anumitor informaţii ca: experienţa pe piaţă sau date de ordin fiscal care dovedesc că este de încredere şi serioasă.

Condiţiile legale pentru transmiterea pachetelor în străinătate

Atunci când pregăteşti un pachet pentru a fi livrat este important să te informezi cu privire la ce poţi trimite şi ce este interzis. De exemplu, nu poţi transmite tutun sau ţigări, bijuterii din metale preţioase sau pietre preţioase, bani sau orice fel de formă de plată, plante etnobotanice sau alte substanţe psihotrope, încărcături explozive, artificii sau orice alte bunuri periculoase interzise prin lege.



Cum le ambalezi?

În pregătirea coletului pentru expediţie vei ţine cont de anumite detalii pentru ca livrarea să se desfăşoare în siguranţă şi să ajungă fără deteriorări la destinatar. Foloseşte o cutie rezistentă şi o bandă adezivă groasă pentru sigilare. Pentru mai multă siguranţă poţi utiliza materiale de umplere pentru ca produsele din interiorul cutiei să nu se deplaseze. 

Etapele transportului şi informaţiile pentru destinaţie

Este bine să ai la dispoziţie mai multe posibilităţi prin care poţi chema un curier. Sunt companii de transport colete unde programarea se poate face prin telefon, SMS, online pe pagina oficială sau prin aplicaţia disponibilă pentru Android şi iOS, iar rezervarea este gata în mai puţin de un minut. Pe partea exterioară a pachetului este esenţial să menţionezi expeditorul, adresa de livrare şi un număr de telefon folosind un scris citeţ pentru a evita erorile legate de o adresă greşită. Asigură-te că tu şi destinatarul veţi fi disponibili în momentul în care ajunge curierul pentru ca totul să se desfăşoare fără probleme.

Preţurile pentru transportul de colete

Costurile variază de la o companie la alta şi se stabilesc în funcţie de adresă şi de greutatea pachetului. Este recomandat să te informezi încă de la început în privinţa preţului pe care îl vei plăti atunci când plasezi comanda şi să te asiguri că nu va trebui să suporţi alte sume ascunse. Acest lucru poate fi evitat dacă alegi o firmă de curierat ce respectă drepturile clienţilor săi şi unde feedback-ul clienţilor este transparent.

Ce trebuie să eviţi?

Este bine să ştii atunci când vrei să pregăteşti un colet ce nu ai voie să trimiţi pentru că rişti să nu ajungă la destinaţia dorită. Ambalajul folosit pentru împachetare nu va fi din materiale care se rup uşor sau se deteriorează, iar conţinutul să aibă de suferit până ajunge la persoana respectivă.

Dacă te vei informa corespunzător şi vei opta pentru o echipă de profesionişti, procesul de livrare se va desfăşura conform aşteptărilor tale!