A fost alertă cu bombă joi dimineaţa în India. Celebrul monument al ţării Taj Mahal a fost închis şi peste 1.000 de turişti au fost evacuaţi  după această ameninţare.

 

Din primele informaţii, o persoană încă neidentificată a sunat la numărul de urgenţă al Poliţiei din Agra în jurul orei locale 9 dimineaţa şi a susţinut că o bombă a fost plasată în interiorul monumentului.

 

Ameninţarea a creat panică în rândul vizitatorilor din oraşul indian, iar autorităţile au trimis imediat echipaje mari de poliţişti şi genişti pentru a inspecta locaţia.

 

Peste 1.000 de turişti, evacuaţi de la Taj Mahal, după o ameninţare cu bombă

Mii de turişti au avut o zi de joi alertă în timp ce vizitau una dintre cele mai frumoase clădiri ale lumii, Taj Mahal din India. O ameninţare cu bombă a dus la evacuarea oamenilor şi la închiderea temporară a locaţiei.

 

”Peste 1.000 de turişti aflaţi la Taj Mahal au fost rugaţi să părăsească locaţia joi, după ce autorităţile au primit o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată”, a anunţat presa locală.

 

”În această dimineaţă, o persoană necunoscută a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a spus că va avea loc o explozie a unei bombe la Taj Mahal.

 

Imediat, echipa noastră de genişti şi alte echipaje au efectuat o percheziţie amănunţită a sediului. Până în prezent, unităţile noastre de teren nu au transmis nicio informaţie despre găsirea unui astfel de material explozibil”, a spus un Satish Ganesh, inspectorul general al Poliţiei din Agra.

 

Oficialul indian a mai vrut să-i asigure pe turişti că: ”În 99% din cazuri, vorbim de apeluri false, însă echipajele noastre tratează cu profesionalism fiecare ameninţare”.

 

Taj Mahal, una dintre cele mai mari atracţii din Asia

Un monument din marmură albă, perla arhitecturii indiene Taj Mahal este una dintre cele mai importante atracţii ale Indiei. În 2007, Taj Mahal a intrat pe lista celor şapte minuni ale lumii după un sondaj de peste 100 de milioane de voturi.

 

Turiştii o consideră pe scară largă ca fiind una dintre cele mai frumoase clădiri din lume. Situat în oraşul istoric Agra, Taj Mahal este numit simbol al iubirii. Monumentul este cunoscut sub numele de Coroana Palatelor din Persană, oferind o minunată viziune fanilor săi.

 

 

 

 

 

Sursa: www.fanatik.ro