Guvernul din Scoţia a publicat o listă de moşii nerevendicate, după ce proprietarii acestora au decedat fără să redacteze un testament şi nici nu sunt identificaţi apropiaţi ai acestora.

 

Teoretic, aceste moşii pot fi revendicate de orice persoană care are acelaşi nume cu proprietarul anterior, relatează Mirror.Co.Uk.

 

Atunci când o persoană moare în Scoţia, toate bunurile nerevendicate care au aparţinut persoanei respective intră automat în posesia Coroanei şi sunt apoi puse în grija Office of Queen’s and Lord Treasurer’s Remembrancer.

 

În martie 2016, legea succesorală adoptată de Parlamentul scoţian a uşurat procesul de a solicita moşii nerevendicate, iar de atunci bunurile fără posesor îşi pot găsi mult mai uşor proprietari.

 

Numerar, terenuri, bunuri şi locuinţe pot fi revendicate, cu condiţia ca doritorii să poată demonstra cu succes că au dreptul la ele.

 

Acest proces începe prin simpla observaţie că cei care revendică bunurile au acelaşi nume cu proprietarul anterior al unei moşii.

 

Se crede că în prezent există mai mult de 8.000 de imobile nereclamate în Anglia şi Ţara Galilor.

 

În această vară, pensionara londoneză Margaret Abbotts a moştenit peste 300.000 de lire sterline de la o soră pe care nu ştia că o are, după ce a fost contactată de o firmă de avocatură specializată în genealogie criminalistică.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro