Muntenegru este singura ţară din Europa fără niciun caz confirmat de coronavirus, pandemia care a afectat peste 170.000 de oameni în întreaga lume şi a dus la decesul a 6000 de oameni, scrie Mediafax.

 

Care este singura ţară din Europa care nu are cazuri de coronavirus

 

Muntenegru este situată la numai 300 de kilometri din Italia, a doua cea mai afectată ţară din lume. Aceasta a efectuat mai multe teste, însă toate au ieşit negative.

 

Deniz Türkbay, un vânzător de produse pentru igienă spune că natura liniştită si curată a muntenegrenilor a determinat ca ţara să fie ferită până acum de coronavirus.

 

„Nu mi-e frică, suntem o ţară liniştită şi paşnică, avem grijă de curăţenia noastră şi evităm zonele aglomerate. Pur şi simplu nu mai ies la cafenele sau în mall”, spune acesta.

 

Muntenegru a luat deja măsuri în privinţa coronavirusului, potrivit Reuters, la fel ca restul ţărilor afectate. Astfel că, adunările publice au fost interzise, şcolile, porturile şi unele graniţe au fost închise pentru cel puţin 14 zile ca măsuri preventive împotriva coronavirusului.

 

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

 

În România, până acum au fost confirmate 2460 de infecţii de coronavirus, dintre care 252 pacienţi sunt vindecaţi. Autorităţile fac apel la populaţie să se informeze doar din surse oficiale. În total, până acum au murit 86 de persoane infectate cu noul coronavirus. Vă reamintim că primul caz de coronavirus de pe teritoriul României a fost anunţat la data de 26 februarie 2020.

 

De asemenea, România se află momentan în scenariul patru, ţinând cont că s-a depăşit numărul de 2000 de persoane infectate. Aşadar, testările sunt exitinse la tot ce înseamnă persoană instituţionalizată, la tot ce înseamnă şi personal medical. De asemenea, vor interveni şi cele 36 de spitale clasificate ca unităţi de suport, aducându-se 8000 de paturi. Mai mult, tratarea unor cazuri uşoare sau medii se va face la domiciliu, dar sub supraveghere medicală, în timp ce cazurile severe se vor trata în spital.

 

 

Sursa: www.playtech.ro