Britanicii au început să golească din nou rafturile magazinelor de teama că Guvernul de la Londra ar putea impune carantina la nivel naţional pentru a doua oară, potrivit Metro.

 

Imaginile de la începutul pandemiei, cu oameni care împingeau cărucioare pline cu hârtie igienică şi alimente, devin din nou de actualitate în Marea Britanie. Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în Regat, ceea ce obligă autorităţile să impună noi măsuri. De teama că nu vor mai putea ieşi din case, sau că nu se vor mai găsi produse la magazine, oamenii au început să îşi facă provizii.

 

Majoritatea lanţurilor mari de supermarket şi-au avertizat clienţii că timpii de livrare au crescut iar solturile orare de livrare se rezervă tot mai repede. În unele cazuri, comenzile care în mod normal trebuiau să ajungă în câteva ore, sosesc abia după câteva zile.

 

Ba chiar unele supermarketuri cer acuma taxe şi de 5-6 lire dacă vrei ca produsele să îţi fie livrate mai rapid, într-un interval orar ales.

 

Premierul britanic Boris Johnson a declarat recent că Marea Britanie se confruntă cu un al doilea val de Covid-19, iar oamenii de ştiinţă au avertizat că numărul deceselor ar putea urca din nou la câteva sute, în următoarele săptămâni.

 

Potrivit presei din Regat, noile măsuri ar putea fi impuse pe o perioadă de şase luni, timp în care va fi impusă instituită carantina în etape de câte două săptămâni - urmate de o relaxare a măsurilor - pentru a opri răspândirea Covid-19.

 

Printre aceste măsuri, guvernul britanic introduce obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.

 

Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro), a anunţat sâmbătă guvernul în cursul unei prezentări a noilor reguli vizând reducerea numărului de cazuri pozitive.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro