România este o ţară plină de obiective turistice unice şi fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Imaginea descoperită surprinde un chip uman sculptat în piatra inedită de culoare verde. Figura se poate vedea mai clar dacă fotografia este rotită la 90 de grade.

Muntele Verde, cunoscut şi sub numele de Piatra Verde, se află lângă Slănic Prahova. Obiectivul, mai putin cunoscut, este format din tuf vulcanic, o roca formata prin acumularea si consolidarea cenusii provenite din eruptiile vulcanice, scrie efemeride.ro.

Culoarea mineralului este influentata de umiditatea atmosferica, astfel ca, dupa ploaie, nuanta de verde este mult mai intensa decat in mod obisnuit. Muntele Verde se poate vedea si din centrul Slanicului. Pentru a ajunge la acest obiectiv, se trece prin Grosani si apoi pe drumul asfaltat ce leaga Slanicul de Valenii de Munte.

Figura descoperita risca sa dispara in curand, intrucat roca este macinata pe zi de trece. Obiectivul ar putea fi salvat, insa, daca se intervine la timp si ar putea deveni, astfel, o atractie turistica similara faimosului Sfinx din Bucegi