Un eveniment bizar a avut loc pe un aeroport din Israel, unde un zbor a fost amânat după ce mai multe fotografii primite de pasageri au dus la un adevărat haos. Totul s-a petrecut chiar înainte de decolare, când mai mulţi dintre clienţii companiei aeriene au primit o serie de imagini care i-au speriat. Aceştia au alertat echipajul, care a decis să oprească avionul pe pistă.

 

Avion turcesc, oprit pe aeroport înainte de decolare. Imaginile care i-au speriat pe pasageri

Zborurile cu avionul pot fi destul de greu de gestionat pentru unii pasageri, care trăiesc o emoţie intensă la fiecare decolare şi aterizare. Mulţi iau în considerare chiar şi superstiţiile înainte de orice zbor, alegând să anuleze totul în ultimul moment doar din cauza unor sentimente nepotrivite. Alteori se întâmplă ca în cazul pasagerilor zborului operat de compania turcească AnadoluJet, care s-au speriat teribil după ce au primit o serie de fotografii chiar înainte de decolarea avionului.

 

Aeronava a fost oprită în momentul în care se pregătea să decoleze, după ce mai mulţi pasageri au alertat echipajul despre fotografiile primite pe telefoanele personale. Imaginile cu un avion prăbuşit i-a speriat pe toţi cei prezenţi la bord, potrivit BBC, astfel că s-a decis anularea zborului. Chiar dacă avionul rula deja pe pista aeroportului Ben Gurion din Israel, pregătindu-se de decolare spre Turcia, incidentul nu a trecut neobservat. Astfel, Boeing-ul 737, cu cei 160 de pasageri la bord, a rămas la sol.

 

Pasagerii au fost evacuaţi de la bordul aeronavei. Ce au descoperit autorităţile în urma controalelor

 

După ce căpitanul a fost informat asupra situaţiei, echipajul a decis să se întoarcă la terminal. Potrivit site-ului de ştiri Hebrew Ynet, imaginile primite de pasageri ar fi fost distribuite prin AirDrop, un serviciu al companiei Apple, care le permite utilizatorilor săi să transfere fişiere de la un dispozitiv la altul pe distanţe scurte. În plus, toate fotografiile primite au fost remarcate doar pe telefoane iPhone.

 

Conform sursei citate, imaginile surprindeau un avion al companiei Turkish Airlines, care s-a prăbuşit în Olanda, în 2009, precum şi un alt accident aviatic produs în Statele Unite în 2013. Pentru că mulţi dintre pasageri s-au speriat, aceştia, împreună cu câţiva membrii ai echipajului, au fost scoşi din avion, iar bagajele au fost din nou verificate. După ce s-a constatat că nu e vorba despre nimic suspect, pasagerilor li s-a oferit ocazia să se urce din nou la bordul avionului şi să continue drumul spre Istanbul sau să rămână în Israel.

 

 

Avionul a decolat într-un final, însă a avut o întârziere de 5 ore. Cu toate că nu s-a găsit deocamdată un vinovat, mai mulţi tineri israelieni sunt suspecţi în cazul prezentat şi vor fi audiaţi. Incidentul a avut loc la numai două săptămâni după ce, tot pe aeroportul Ben Gurion, o familie din SUA a ajuns în zona de check-in cu un obuz cu muniţie, pe care l-au luat drept suvenir pentru acasă.

 

 

 

Sursa: www.impact.ro