Preşedintele chinez Xi Jinping a avertizat împotriva riscului unui al doilea val de infecţii în ţară, întrucât pandemia globală continuă să se răspândească, a informat agenţia de ştiri a companiei Xinhua, potrivit edition.cnn.co.

 

Într-o întâlnire a organului decizional suprem al Partidului Comunist Chinez, Comitetul Permanent al Biroului Politic, Xi a declarat că, pe fondul presiunilor în scădere asupra economiei globale, „factorii instabili şi incerţi” se află pe un trend ascendent. ”Aparent”, a spus oficialul, ”focarul de coronavirus din China este sub control”, fiind anunţate mai puţine infecţii sau decese transmise local în ultimele săptămâni. De miercuri, epicentrul focarului iniţial, Wuhan, nu mai este, oficial, o zonă închisă.

 

Xi Jinping a solicitat autorităţilor chineze să urmărească cu atenţie cazurile importate din străinătate şi să prevină reapariţia focarului de coronavirus.

 

În China nu s-a înregistrat niciun nou deces pentru prima oară de când sunt date publicităţii statistici privind numărul bolnavilor care au murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus în luna ianuarie, conform informaţiilor furnizate marţi de autorităţile sanitare, transmite şi agenţia Reuters.

 

Sursa : click.ro