Turcia, Grecia şi Bulgaria rămân în topul destinaţiilor externe de vacanţă ale românilor pentru anul 2016, iar Croaţia şi Portugalia sunt noile favorite, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, într-o conferinţă de specialitate.

‘Pentru anul 2016 se vor vinde foarte bine destinaţiile europene datorită siguranţei călătorilor. Estimez chiar o creştere de până la 10% a vânzărilor pe destinaţiile europene în 2016. Se caută siguranţă, iar centrul de greutate se va muta, în ceea ce priveşte destinaţiile exotice, pe Asia şi zone din Oceanul Indian. Percepţia despre o destinaţie este mai puternică decât realitatea, iar Egiptul sau Tunisia pierd din cauza asta.

Africa neagră devine o destinaţie cerută, care va creşte în 2016. Turiştii înţeleg că dacă vor să vadă locuri deosebite trebuie să şi rişte’, a mai spus Alin Burcea.

Peste 220 de participanţi au venit la cea de a 34-a ediţie a Târgului de Turism al României, care s-a desfăşurat în perioada 12-15 noiembrie la Romexpo. Cu acest prilej, 16 ţări si-au promovat oferta turistică.

Târgul este, conform reprezentanţilor ANAT, o oportunitate de a cumpăra vacanţe mai ieftine chiar şi cu 40%. Ediţia de toamnă a TTR adus oferte speciale pentru Crăciun, Revelion, schi, vacanţe de Paşte şi pentru vara anului 2016.

‘Anul 2016 a fost unul bun, pe unele segmente chiar foarte bun. Am avut o circulaţie turistică mai mare decât în 2014, un Litoral care a avut un grad de ocupare de 100% în plin sezon pe zona de Nord şi cu o creştere mare pe zona de Sud. Estimările pentru 2016 sunt pozitive, cu atât mai mult cu cât investiţiile finalizate şi cele în curs de finalizare aduc standarde ridicate’, a spus Aurelian Marin, preşedintele ANAT.

Cele aproape 70 de agenţii membre ANAT si-au expus oferta de la TTR pe o suprafaţă brută de circa 4.400 metri pătraţi. (