Ministerul Afacerilor Externe a lansat un „Ghid de călătorie” pentru unele dintre destinaţiile cele mai căutate de către turiştii români în perioada sărbătorilor de iarnă: Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Ungaria.

Ghidul poate fi consultat pe site-ul MAE, rubrica Sfaturi de călătorie, secţiunea „Ghiduri de călătorie”.

Prin intermediul acestui material, cetăţenii români care se deplasează în statele menţionate, cu ocazia concediilor de odihnă, pot obţine informaţii foarte utile, pentru o deplasare cât mai sigură şi lipsită de evenimente nedorite.

MAE reaminteşte faptul că este pusă la dispoziţia cetăţenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi în cazul în care apar situaţii speciale în ţara în care se află. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Sunt afişate toate informaţiile cu privire la numerele de urgenţă care pot fi apelate, despre legislaţia ţărilor respective, dar şi informaţii utile privind achitarea vinietelor sau a amenzilor, dacă este cazul.