Mucegaiul negru la geamuri, pe lângă faptul că este dăunător pentru sănătate, are şi un aspect inestetic. Din fericire, există soluţii naturale pe care le poţi folosi pentru îndepărtarea acestor pete închise la culoare. Un ingredient super ieftin face minuni în cazul mucegaiului negru!

 

Cum scapi de mucegaiul negru apărut la geamuri

Această problemă apare pe la geamuri din cauza umezelii apărute în urma condensului. Mucegaiul negru apare în mai toate casele unde se găteşte mult. Cum se curăţă corect aceste pete inestetice şi cum poţi să previi formarea lor.

 

Ai fi surprinsă să afli că poţi îndepărta mucegaiul apărut pe la geamuri cu soluţii 100% naturale, ieftine, pe care le ai deja în bucătărie. Nu trebuie să dai banii pe variantele din comerş, care sunt şi toxice, pline de chimicale.

 

 Aceste pete negre te pot îmbolnăvi

Prezenţa unor pete negre la geamuri nu este o noutate pentru nimeni, pentru că din cauza umezelii apărute în urma condensului, această problemă este destul de des întâlnită. Totuşi, este bine să ştii cum trebuie curăţată zona astfel încât să nu rămână pătată.

 

În primul rând, înainte de a te apuca de îndepărtarea mucegaiului, trebuie neapărat să identifici cauza apariţiei petelor negre lângă geamuri. Inspectează atent ferestrele pentru a te asigura de unde provine murdăria. Deschide geamurile şi vezi dacă sunt urme de umezeală şi prin rame. Tratează cu seriozitate problema, pentru a scăpa definitiv de mucegai.

 

Cele mai bune metode de curăţare

Îndepărtarea petelor negre se face doar cu mască de protecţie pe faţă. Sporii de mucegai pot fi inhalaţi foarte uşor, de aceea trebuie să te protejezi şi să ai grijă de sănătatea ta.

 

Curăţarea mucegaiului negru de la geamuri se face doar cu ferestrele deschise. Oţetul este cea mai bună soluţie naturală pentru igienizarea ramelor. De asemenea, eficientă este şi o soluţie cu apă şi înălbitor (1/3 înălbitor, 2/3 apă), dacă vrei să scapi de acest mucegai negru apărut la geamuri.

 

În cazul în care nu-ţi place mirosul de înălbitor, poţi prepara o soluţie din 125 ml de oţet, 500 ml de apă fierbinte şi două linguri de borax. Pune ingredientele într-un bidon cu pulverizator, apoi curăţă pereţii şi ramele ferestrelor.

 

Soluţii garantate pentru a scăpa de condens

Sucul de lămâie este, de asemenea, util atunci când vrei să scapi de petele negre de la geamuri. Trebuie doar să amesteci 60 ml de suc cu două linguri de bicarbonat de sodiu şi o lingură de apă oxigenată, dar şi cu 250 ml de apă fierbinte şi 250 ml de oţet.

 

Optează pentru una dintre soluţii, pentru a vedea care funcţionează cel mai bine în jurul ferestrelor tale. Curăţă bine pereţii şi ramele geamurilor, după care lasă-le deschise pentru a se aerisi foarte bine în cameră. Este necesar ca şi pereţii să se usuce, doar aşa sporii de mucegai vor fi distruşi.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro