Oraşul Dalian din China şi-a propus să îşi testeze fiecare rezident după ce un grup local a generat 12 cazuri de nou coronavirus pe zi.

 

Oficialii chinezi de sănătate au anunţat ieri că vor testa toţi locuitorii din nord-estul oraşului Dalian ca să vadă dacă sunt infectaţi cu Covid-19, în timp ce autorităţile locale au făcut eforturi să controleze răspândirea infecţiei, relatează inkstonenews.com , preluat de The South China Morning Post.

 

Dalian, portul din provincia Liaoning are peste şase milioane de oameni şi a confirmat de sâmbătă 12 cazuri noi locale de infectare cu coronavirus şi 14 cazuri asimptomatice.

 

Grupul local care a răspândit infecţia în Dalian a fost descoperit prima dată miercuri, când un bărbat în vârstă de 58 de ani care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare s-a dovedit a fi pozitiv pentru coronavirus.

 

Ma Xiaowei, directorul Comisiei Naţionale de Sănătate, s-a ocupat vineri să coordoneze o echipă în oraşul Dalian ca să introducă măsurile de izolare. Sâmbătă, contagiunea din grupul infectat al oraşului s-a extins şi la alte şapte oraşe din patru provincii din China, în mare parte cazurile fiind asimptomatice.

 

Ma Xiaowei a declarat că oraşul trebuie să facă testări, iar toate costurile vor fi acoperite de guvern, timp de 4 patru zile.

 

Pentru că majoritatea cazurilor confirmate şi asimptomatice sunt legate de firma care se ocupă de fructele de mare, în Dalian toţi angajaţii societăţii şi contactele lor apropiate au fost băgaţi sub carantină timp de de 14 zile, iar carantina va fi extinsă ca să acopere şi posibilele contacte apropiate.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro