Atac terorist în Noua Zeelandă. Atac armat extrem de sângeros asupra a două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă în timpul rugăciunii de vineri. Presa neo-zeelandeză a relatat că între nouă şi 30 de oameni ar fi fost ucişi în timpul atacului. Bilanţul este neoficial, autorităţile au evitat să ofere o cifră până acum. Atacul ar fi durat 20 de minute şi ar fi fost transmis LIVE pe Facebook.

Au fost atacate două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă în timpul rugăciunii de vineri. Cel puţin 30 de oameni ar fi murit în urma atacului, informează Stff.co.nz.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Trei bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi, a declarat comisarul de poliţie, Mike Bush, la o conferinţă de presă. Potrivit site-ului News.com.au, atentatorul ar fi un australian pe nume Brenton Tarrant.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Suspectul ar fi postat înainte de atac un mesaj pe un forum: "Îi voi ataca pe invadatori şi chiar voi transmite atacul în live stream via Facebook." Atacatorul spune că s-ar fi inspirat din atacul similar din Norvegia, săvârşit de extremistul Anders Behring Breivik.

Autorităţile au cerut ca toate moscheile din ţară să se închidă momentan, de asemenea toate şcolile de la Christchurch sunt blocate.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Într-o declaraţie adresată naţiunii, premierul Jacinda Ardern a declarat că detaliile nu au fost încă clare, "dar vă pot spune acum - aceasta va fi una dintre cele mai întunecate zile din Noua Zeelandă".

Atac terorist în Noua Zeelandă. Mai mulţi oameni au fost ucişi în timpul unor incidente armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii de vineri, a declarat poliţia, care a anunţat o arestare, informează AFP.

Atac terorist în Noua Zeelandă. "Decesele, din câte ştim, s-au produs în două locuri, o moschee pe Deans Avenue şi o altă moschee pe Linwood Avenue", a declarat comisarul Mike Bush, care a adăugat că o persoană a fost reţinută. Totuşi, anchetatorii nu sunt siguri de numărul autorilor implicaţi în aceste incidente, care ar putea fi mai mulţi.

Atac terorist în Noua Zeelandă. În această zi de rugăciune pentru musulmani, poliţia le-a cerut credincioşilor să evite moscheile "peste tot în Noua Zeelandă", a insistat Bush.

Presa locală a transmis iniţial că şase persoane ar fi murit şi un număr neprecizat ar fi fost rănite. Un perimetru uriaş în jurul acestui oraş a fost stabilit de către forţele de ordine.

"Poliţia răspunde la maximum capacităţii sale pentru a face faţă situaţiei, dar riscurile rămân extrem de ridicate", a transmis instituţia într-un comunicat.