Doi români, o femeie şi un băiat de 8 ani, au murit în urma unei furtuni devastatoare care s-a produs, miercuri, în peninsula Halkidiki, dar şi în alte zone din Grecia.

 

Cei doi români şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prăbuşit, informează Reuters.

 

Alte patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma fenomenelor meteo severe. Astfel, doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

 

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc.

 

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

 

“Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva. A fost dintr-odată, atât de brusc”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV.

 

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca “extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului.

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro