Ungaria va începe de la 1 august să furnizeze a treia doză de vaccin pentru cetăţenii care doresc, cu condiţia să fi trecut minimum patru luni de la a doua doză, a anunţat vineri premierul Viktor Orban. De notat că mulţi cetăţeni maghiari s-au imunizat cu vaccinul chinzesc anti-Covid, care oferă o protecţie scăzută.

 

De asemenea, Viktor Orban a declarat într-un interviu la radio, citat de Telex, că vaccinul nu va deveni obligatoriu în Ungaria, cu o excepţie: sistemul de sănătate. Angajaţii din domeniul medical pot lucra doar dacă se vaccinează.

 

Potrivit lui premierului ungar, 45% dintre tinerii între 16-18 ani sunt vaccinaţi, iar în rândul tinerilor între 12-15 ani procentul vaccinaţilor a atins 20%. Până la începerea anului şcolar se vor crea toate condiţiile ca întreaga această categorie de vârstă să primească vaccinul, în măsura în care părinţii îl solicită, a mai spus Orban.

 

În ceea ce priveşte procedurile demarate de UE împotriva Ungariei pe legea acuzată că ar discrimina minorităţile sexuale, Orban le-a catalogat drept ”huliganism juridic”.

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro